Secondary Adv

Neuralink merr miratimin e FDA per pajisjen qe lexon trurin

Share on Google+

Neuralink ka marrë aprovimin nga FDA për të testuar dhe implantuar pajisjen e saj të veshur me AI që lexon trurin tek njerëzit për studimin e saj të parë klinik në njerëz.

 

Rekrutimi nuk është ende i hapur për provën tonë klinike, por kompania thotë se aktualisht është e fokusuar në dhënien e njerëzve me tetraplegji aftësinë për të kontrolluar kompjuterët dhe pajisjet e tyre celulare me mendimet e tyre.

N1 Implant bazohet në një ndërfaqe tru-kompjuter që është plotësisht i implantueshëm, kozmetikisht i padukshëm dhe i projektuar për t'i lejuar përdoruesit të kontrollojnë një kompjuter ose pajisje celulare kudo që shkojnë.

Implanti ka 1024 elektroda të shpërndara në 64 fije që regjistrojnë aktivitetet e trurit dhe fijet fleksibël, ultra të hollë, siç pretendon kompania, minimizojnë dëmtimet gjatë implantimit.

Pajisja e veshur, e vendosur në pjesën e pasme të veshit të një personi për të lexuar sinjalet e injektuara në qelizat nervore nervore të personit, është e pajisur me një bateri të vogël dhe me karikim me valë për të lejuar përdoruesin ta sjellë dhe karikojë atë kudo.


Më të lexuarat